CADILLAC ELDORADO

cad1


FAKTA:
Eier: Kjell Hoff
Årsmodell: 1975
Motor: 500cid
HK:ca 200
Gir: Automat

DIVERSE INFO

For min del var jeg så vidt innom amcarmiljøet i starten på 80 tallet. Jeg var gjennom mange år preget av amcar gjennom min gode venn og oppvekstkamerat Sigmund Hov. Han var på denne tiden mer enn gjennomsnittlig interesssert i amcar. Etter hvert ble fristelsene store, og jeg kom over en Dodge Van B200, som jeg fikk tak i på Kvikne. Her var Sigmund og jeg ut med motor vinterstid – overhaling, og inn igjen.
van1 van2

Etter et par år ble bilen solgt til en kar Leksvik. Så var det stille svært så lenge. Plutselig var Cadillac det store målet. Sjekket ikke så lenge heller før det ble napp. En bergenser hadde en 1975 modell Eldorado stående på Dagali. Avtalte møte, reiste ned dit sammen med Sigmund og etter litt akkedering ble det handel. Dette var høsten 2004. Registreringsdato ble 24.01.2005. Bilen hadde kort tid før handelen kommet fra Tucson i Arizona, noe som skulle bety rustfritt. Og det stemte. Sliten i lakk, men resten, samt krom, var meget bra.

Etter noe bruk var tiden moden for å gjøre noe med lakk. Fronten ble demontert, motorrom lakkert og stelt. En liten transportskade på skjerm ble rettet ut av Fosen billakkering, som også lakkerte bilen. Etter den tid er bilen nesten urørt. Jeg ble før kjøpet advart om at det alltid er noe som ikke fungerer på Cadillac, og det har stemt ganske så godt. Men bilen oser av komfort og kjøreglede. God og romslig, og for meg - en perfekt cabriolet.

Hver sommer har det vært både lange og korte turer. Beste minne er fra sommeren 2009, med tur inn i Sverige, over Røros med kurs for Fosen igjen. 85 mil med cabben nede, og makstemperatur i Sverige på 32 grader. For en opplevelse. Men det må også nevnes at akkurat i Sverige kom en aldri så liten nedtur. Kofferten ble plassert litt for langt inn i bagasjerommet, og dette tok knekken på bakruta da taket skulle ned. Dette preget definitivt hjemturen. Cadillacen er nesten bruksbil sommers tid. Svært mye på veien, og dette har gitt meg mye trivsel. Nytt gulvteppe er i disse dager underveis, og vil pynte interiøret godt opp. Ny cab er det også planer om.


motor cad2

cad3

cad4

For mere info om Cadillac:
WIKIPEDIA
Cadillac Club of Norway