DODGE

hovedbilde


FAKTA:
Eier: Walther Stallvik
Årsmodell: 1940
Motor: 218cid sideventilert 6
HK: 87 hk

DIVERSE INFO/HISTORIE

Her kommer historien om Strømmen Dodge nr 2.
Dette er historien som jeg fikk av John Lauritzen fra Oppdal som er eier nr 2 eller 3.
Dodgen ble kjøpt av kremmer Arnt Vognill på oppdal (Vognillsbua) i 1940. Som kjent var det på den tiden krig, også på oppdal, derfor ble bilen kjørt til storlidalen og parkert på en høyløe der, godt gjemt for tyskerne som tok beslag i alt som var av kjøretøy på den tiden. Tyskerne fant ikke dodgen på høyløa i storlidalen, så den ble tatt frem igjen på vinteren 1945, nermere bestemt 5 november. Bilen ble da førstegangs registrert i Norge, bilen ble brukt til å kjøre eier og familie til og fra Oppdal sentrum, samt hente varer for vognillsbua. Arnt Vognill var glad i en dram, så det var ikke hver dag han skulle ha kjørt bil, men gjorde det likevell, noe som bilen bærer preg av. Arnt brukte bilen frem til julen 1965 (avreg 17.12.1965). Bilen ble da parkert i de gamle KOA garagene(Kristiansund,Oppdal Auto)på oppdal.

Her fikk den nye eiere, Lars Øye og her Wiberg ,Gårdbruker i storlidalen. Bilen ble flyttet fra KOA Oppdal, til en garage på gården til Wiberg, hvor den var lagret i påvente av resturering. Den ble etter noen år, hvor mange vet jeg ikke ,flyttet til en låve på Lønset. Her fikk den selskap av en Chevrolet master 1937mod, også den i Wiberg og Øyes eie. Det var i forbindelse med en jobb jeg kom over disse bilene i 1994, og har siden hatt dem i bakhodet. Bilene skulle selvsagt ikke selges til noen som hadde tid og interesse for å få de på vegen igjen, slik som det er med alt for mange gamle biler i Norge. Etter ytterligen X antall år ble bilene flyttet tilbake til garagen på Wiberg Gård. Tiden gikk, og de to som eide bilene døde av alderdom, så gikk bilene i arv til barnebarna Arne og Øyvin Wiberg. Det var sistnevnte jeg fikk kjøpt bilen av. Nøklene til Dodgen forsvant i en boligbrann i Lars Øyes bolig en gang på 90tallet.


Litt bakgrunns stoff om den såkallte Strømmen Dodgen:
Serie nummer på denne er 1782 (serie nummer slutter på 1799: se den andre strømmen dodge'n for mere om dette). Bilen har orginalt vært mørk blå, men ble lakkert svart en gang på 70 tallet. Samt "customisert" med lys blå skai trekk på dører og seter. Dodge'n som egentlig ikke er en Dodge, men en Plymouth, har en rekke spesielle kjennetegn som skiller den fra Dodge. Skjermene på en dodge har tre uthevede striper/lister stanset ut i blekket, mens denne har Plymouth's to striper, hvorav den ene følger skjermbuen i forkant. Baklyktene er snudd 90 grader og er liggende i forhold til Dodge's stående. Den mest markante forskjellen som er en ren Strømmen signatur, er arrangementet med panser og grill. Dodge hadde en "nese" til grill som ble dratt over fronten og litt innpå panser nivå. Plymouth hadde delt panser som strakte seg helt frem til fronten/grillen. På Strømmen dodgen er det brukt plymouth panser og front, mens grillen (lettmetalls ribbene) kommer fra Dodge. Fangerne kommer også sansynligvis fra Plymouth eller Chrysler.
Panser pryden var lenge et mysterium da denne manglet på den første dodge'n jeg kjøpte. Det var egentlig helt utelukket at det kunne dreie seg om Dodge bukken (RAM) ettersom den hadde tatt borti panseret når dette ble åpnet. Plymouths tre skip (Columbus sine skip skulle de symbolisere) var heller ikke et alternativ da Strømmen kalte bilen en Dodge. Ikke før jeg kjøpte Dodge nr to fikk jeg se at Strømmen verksted hadde laget sin egen (kanskje litt kjedelige) versjon. Den var egentlig bare en liten forhøyning av listverket som var laget på verkstedet. Grunnen til dette er at myndighetene la ned forbud mot såkallte panser spyd, fordi disse kunne gjøre stor skade ved eventuelle påkjørsel. Flere eiere av veteran biler har vell erfart at slik panserpryd har manglet, og ikke helt forstått hvorfor. Blant annet ble Chevrolet 1955 og 56 ribbet for sine "panser kråker" og disse var vanskelige å oppdrive før produseringen av nye deler kom igang igjen. Det samme vanskelighetene gjelder også for endel bileiere i forbindelse med "gangster caps'ere"/solskjermer som ble montert som ekstra utstyr på biler i 30-40 og litt opp i femti tallet.

Restaurering av Oppdals dodgen blir i første omgang å avdekke om det finnes noe orginalt sete og dørtrekk under den ikke fullt så kledelige blåe skai'en. Muligens har Strømmen verksted brukt det orginale senneps/brun gule interiøret. Deler kan man finne endel av på e-bay, og faktisk endel nyprodusert deler hos amerikanske ettermarked leverandører. Så dette kan bli en spennende restaurering med tid og stunder.

Walther

Mere om Strømmens Værksted:
Strømmen