CHEVROLET C60

hovedbilde
FAKTA:
Eier: Walther Stallvik
Årsmodell: 1965
Motor:
HK:

DIVERSE INFO/HISTORIE

Her er siste tilskudd på amcar parken.
Dette er en Chevrolet C60 fra 1965. Modellen er en såkalt 2 ton.
Disse bilene kunne leveres med diverse bensin motorer fra 6 til 8 sylinder. Chevrolet prøvde også å levere diesel til disse bilene, men dette ble egentlig en gedigen fiasko. Den konverterte bensin motoren tålte ikke trykkene og belastningen en diesel blir utsatt for. Som en siste utvei utstyrte de noen av bilene med Perkins diesel fra Engelsk produsent. Denne bilen er en av disse som ble levert med Perkins.
Er for tiden på jakt etter tidsriktig kran og ståldekt platt. Hadde planer om å lakkere denne maken til en C50 som en gammel medlem av ACCF (Ove Gjølga) hadde for mange år siden. Jeg har enda ikke tatt den avgjørelsen, men lander sansynligvis på et litt annet fargevalg.
Ove's gamle C50 har jeg forøvrig greid å spore opp via den siste eieren i ACCF, Arnold Sjøli. Lastebilen befinner seg nå i Olden i Stryn og skal besøkes i sommer om tidsplaner og fritid tillater det. Så får vi se om det blir nok en bil i samlinga.......
Bilen på platten er forøvrig ikke en Amerikansk en, men ble ofte kalt mini Charger selv om den er av GM produksjon (Opel Commodore)
Walther